Friday, December 31, 2010

Paradox of choices ehk mis tegi aasta 2010 minuga

Siin ma nüüd istun, Fahle imeliste paekivi seinte vahel, käes aurav tass värsket kohvi ning ees mõtteraamat hetkedest mööduvast aastast.

Mida siis öelda aastalõpuks:

Jõudsin 10-le organisatsioonile olla toeks ja meeskondadele inspiratsiooniks nende unistuste elluviimisel.

Sain vähemalt 5 väärikat kogemust organisatsiooniteraapia ja sisekultuuri kasvatamisel siinsel ärimaastikul - kogun need mõtted 16.02 Juhtimiskoolituseks ettekandesse teemal: Juhtimisest Juhtumiseni.. või oli see vastupidi.

Võtsin ausalt vastu väljakutsed, ent unustasin yhel korral - et firma väärtused hakkavad ennekõike elama minus ja siis alles saan need peegeldada meeskondade arendamisele. Eksisin korra. Õnneks muutis ka see organisatsioon oma sloganit (ilmselt mitte minu eksimise peale... :)

Spikerdasin vähemalt korra. Viimane kord alles üleeile koos Hedega Tõrva taga metsas EAS-i ekspordi divisjonile viimaseid palvehelmeid teele sillutades: tahe ja koostöö.. :)

Iga meeskonnaga on tööd tehtud mitme "eri nurga alt", ideesid jagades ja see on võimas tunne. Tuleb astuda kindlalt, võib-olla et see põhjendab ka minu vaaaaalikud ikka ja taas vaid madalaid kingi ja saapaid hankida... :) Jätkan jalad maas, mõte klaar ja siht silme ees. On, mida jagada.

Ei saanud hakkama raamatu ja MBA kraaditööga; ei lugenud Buddenbruckide raamatut lõpuni, ei saanud maja mere äärde ja teist holeinone.. rabavalt materialistlik, a kas kõike peabki. Valikute küsimus :)

Seevastu sain hakkama Oxfordi TED Globalil saadud energia ohjeldamisega ja armastusega endas. Olin toeks perele isa insuldi järgsel taastumisel, elukaaslasele elu valikute tegemisel ja Maarikale tütre igaviku teele saatmisel... Elu puudutas lähedalt.


Jõudsin palju, unistasin isegi vähemast. See aasta oli rohkem kui ootasin.

Siit teen järelduse - julgen uuel aastal enamast unistada ja jätan alati ruumile miskile, millest ma midagi ei tea.
Isegi unistada mitte. Vaimustun inimestest minu ümber ja usust endasse. Liigun koos ja hooman inimeste soovi muutuda just siis kui see maailm meisse puutub.

...sündida võib vaid südamest suure sooja algus...

Head aastavahetust ja uute ideede jagamiseni,
Margit

No comments:

Post a Comment