Thursday, October 14, 2010

Miks kokad on köögis ja mitte laval?

Oleme taas Hedega enesetäienduse lainel. Ja kirjutamas. A millest?
Pärnu Juhtimiskonverents on taas tagasi Kontserdimajas. Mis iseenesest on tore ja teadlik valik auditooriumile, kes kohal. Laval on ennelõunasel ajal olnud palju juttu uue kümnendi võimalustest ja kostma jääb sõna: sotsiaalne võrgustik ehk networking.
Minule kui eneseväljendusoskuste arendamise eest seisjale on muutumas õudusunenäoks teadmine, et vaid sõnade abil twitterdamine ja e-suhtlemine ei anna intonastioonile ja mitteverbvaalsele osale meie suhtlemisel üldse võimalust! Kõik jääb vaid tasemele, kuidas ma sõnad ritta oskan seada. A kas ma oskan ennast müüa vaid sõnadega? A kas ma üldse annan endale aru, kui vähe saab sõnadega sotsiaalse networkingu valguses"rääkida" ? Või kui palju on lugejaid miljonitele säutsudele, mida omaarust kellegile teeme?
Või kas ma oma sotsiaalse networkinguga ei jää mitte vaid oma olemasoleva suhtlusgrupi piiresse.
Ikka tore on kohal olla Pärnus ja inimesi enda ümber rääkimas näha.
Ja kui kokad oleksid laval, jagaksid nad vaid retsepte. Mida Pärnus üheltki laval olevalt ettekandjalt oodata ei tule - ikka tuleb ise oma mõtte- ja kogemuse tooraine üearvet pidada. Kogemus, mis viib koos lavaltkuulduga uutele mõttesildadele, on parem kui retsept.

No comments:

Post a Comment