Thursday, July 15, 2010

Inimese kaks aju



Toiduteadlane Heribert Watzke on Shveitsis kokku toonud keemia, toitumis- ja neuroteaduse otsimaks parema toidu saladust. Ta on keemia taustaga ja oli 80ndatel osaline Syracuse meeskonnas lahutades vee vesinikuks ja hapnikuks et luua alternatiivenergiat. Watzke leiab, et keetmise-küpsetamise oskus mängis olulist rolli evolutsioonis ning inimene pole mitte karnivoor ega vegetaarlane, vaid “coctovore” (sõnast “cook”). Tema sõnul pole inimesel mitte üks aju, vaid kaks – üks peas ja teine kõhus. Meie tark kõht on osaline otsustamises ja lihaskontrollis, optimeerib ise seedeprotsessi, keemilisi ja mehhaanilisi süsteeme. Kõhus on 400m2 pinda, 20 tüüpi neuroneid, kokku 100miljardit...

No comments:

Post a Comment