Thursday, July 15, 2010

Kas see lahendus kaitseb meid kaelkirjakute eest?

On ütlemata väärikas, kui ühiskonna jätkusuutlikkuse uurija tuleb lavale ja esitab hüpoteesi, milles igaüks end ära tunneb. Annan edasi mõtte:

Mis teha kui elame ajastul, kus me kulutame raha, mida meil pole; asjade peale mida meil vaja ei ole selleks; et mõjuda inimestele keda me ei armasta…

Paljud sel korral kuuldud ettekannetest tulevad www.ted.com/talks lehele kuulamiseks ja mõtete kogumiseks. Soovitan selle paradigmade ülese esitluse kuualmist kõigile, kellele läheb korda soov tunda, et oled geenius ja saad muuta maailma!

Timi ettekande kasuks räägib hoogne näitlikustamine teemadel, kus ta küsis lihtsalt:

  1. Kas sääste on tarvis tekitada selleks, et parandada säästude loomisel iselõhutut?
  2. Kas me tuletame endale iga päev meelde, et meie ümber ei näe kõik inimesed maailma ni inagu meie seda näeme? Ja mis siis, kui nende maailmas oleks meil rohkem anda – aga kui me ei tea sellest võimalusestki…
  3. „Üle võlli keeratud“ kapitalistlik majandussuund on tahab paika loksutamist majanduse ja inimlikkuse vahel suutliku majandamise loomise abil.

Ja mitte vaid paika loksutamist, vaid ratsionaalset peegeldamist ja lahendustekeskset mõtisklemist enne kui kusagile suunda loksudes avastada… et näe polnduki soovitud kallas.

Ahjaa - kas need lahendused meid ka kaelkirjakute eest kaitsevad, sellest juba Tim Jacksoni vahendusel ühel päeval TED-ist!

No comments:

Post a Comment