Tuesday, July 13, 2010

TEDGlobal Oxordis 12 -17 juulil 2010

Oxfordis Suurbritannias kogunevad sel nädalal maailma tipp-ideekonverentsile TEDGlobal 2010 üle 700 juhtiva mõtleja ja tegija - teadlased, ettevõtjad, ühiskonna arendajad, et mõelda ja arutleda maailmamuutvate ideede üle. Püüan siin tuual lähipäevil lugejani põnevamad mõtted ja uudsemad ideed. Kui Davosis kohtuvad iga-aastaselt maailma majanduse ja poliitika tippjuhid, siis TED on kohtumiskoht lootusrikkama tuleviku loojatele, kes laiendavad teadaoleva ja võimaliku piire.

Maailm vajab häid uudiseid. Me kõik teame, et asjad pole hästi. Ka need, kes ei kaldu pessimismi, ei saa vältida pealkirju, mis pidevalt meenutavad majanduslikke, poliitilisi, sotsiaalseid ja keskkonnateemalisi murekohti. Chris Andersoni kureeritud ideekonverents keskendub seekord uuele positiivsele kõige täna häiriva kõrval.

TEDkonverentside kohta on öeldud, et see on „ultimate brain spa“, koht kus aju puhkab arenedes. Samuti on seda nimetatud neljapäevaseks reisiks tulevikku. Ja just sellise on tunne Oxfordis konverentsi esimesel päeval, kui seljataga on eelüritusted. Esmaspäeval toimus juba üle 4 tunni osalejate lühikõnesid, samuti oli võimalik külastada modernseimat tuumajaama või Mini autotehast. Ees hulk põnevaid arutelusid värsketest aju-uuringutest ja tehnoloogia viimastest saavutustest inimese ja õppimise olemuseni, puudutades toidu, jätkusuutlikkuse, kunsti ja ühiskonna teemasid.

No comments:

Post a Comment