Thursday, July 15, 2010

Lood, mida räägime iseendale, on kõige tähtsamad


Jessica Jackley on tänase päeva esineja, kes taas pisarad lavale tõi! Ja mitte ainult lavale ... Tema kaasasutatud Kiva.org on online community, mis aitab inimestel anda mikrolaene ettevõtjatele üle maailma.

Jessica Jackley leiab, et olulised pole lood, mida räägime teistele, vaid need mida räägime iseendale. Microlaenudega tuntuks saanud Grameen Panga asutaja Muhammad Yunuse kuulamine mõjus Jessicale nii tugevasti, et ta tuli töölt ära ja läks Aafrikasse asja uurima. Ta koges ise, kuidas mikrolaenud on radikaaleslt muutnud paljude ettevõtjate elu. Kogedes neid ilusaid detaile, soovis ta neid lugusid jagada ning nii Kiva.org sündis. Miniimumsumma on 25USD ja intress on 0%, tagastuse protsent on üle 98%. Laenuandjate ringf on kasvanud tänaseks üle 700000 ja rohkem kui 325000 inimest on saanud laenu kokku 128miljonit USD. Jackley loodab, et Kiva hajutab joont rikaste ja vaeste, "meie" ja nende" vahel ning loob suhteid , kus on vastastikune austus.

"Varem andsin raha, et vabastada end ebamugavustundest, ostsin õigust oma päevaga edasi minna. Ma ei kuulanud päriselt. Nii võib heategevusest saada tarbekaup - saame osta end vabaks." Mikrolaenud on muudavad maailma. On väga suur vahe raha küsiva vaese inimese ja äriplaaniga ettevõtja vahel, ning meie suhe neisse erineb kardinaalselt. Jessica leiab, et parim viis inspiratsiooniks on kuulata kellegi lugu. Oma lugu rääkides kutsub Jessica üles looma selliseid austuse ja armastuse lugusid.

No comments:

Post a Comment